miércoles, 2 de marzo de 2022

QUE RICAS PIZZAS!

Mónica enviounos a pizza que fixeron coa coliflor que lle tocou a súa filla Alba de Ribadumia A.

Os ingredientes que utilizaron foron:

Para a base: unha coliflor, dous ovos, unha cullerada de pan raiado, queixo mozzarella e sal.

Para a pizza: tomate, xamón cocido, queixo mozzarella, atún, champiñóns e olivas.

Realización:

Primeiro picaron a coliflor nunha picadora e puxérona nunha cunca.

Despois metérona no microondas 8 minutos a máxima potencia.

A continuación engadiron un chisco de sal, dous ovos e unha cullerada de mozzarella e outra de pan raiado.

Mesturaron todo ata acadar unha masa, á que deron forma nun papel vexetal.

Despois metérona no forno 20 minutos a 180º.

Unha vez lista a base, fixeron a pizza engadíndolle tomate, un pouco de mozzarella, xamón cocido en cachiños, un pouco de atún, uns champiñóns e unhas olivas.

Para rematar agregaron outro pouco de mozzarella por enriba, puxérona no forno uns 10-15 minutos e... LISTA PARA COMER!

AQUÍ TEDES Á COCIÑEIRA ALBA REALIZANDO A PIZZA!





Natalia, a nai de Sofía de Lois, tamén mandou outra receita de pizza que ten como base a coliflor que lle tocou.

Dinos como non lle gusta esta verdura, por iso quixo facer algo que non probara a nena para ver se a comía. Ao final, aínda que lle encantou todo o proceso de realización a pizza non. Pero espera que vaia pouco a pouco cambiando de opinión.

Para a base utilizaron: 400g de coliflor, 2 ovos, 100g de queixo de ovella ou cabra, pementa negra e ourego e “albahaca”

E así a fixeron:

Puxeron a coliflor na thermomix 20 segundos a velocidade 5. Despois botaron o resto dos ingredientes 15 segundos a velocidade 4. A continuación estenderon a masa nun papel vexetal que estaba nunha bandexa de forno e, para rematar volveron a poñer a base 20 minutos a 220º.

Unha vez cociñada a base, utilizar os ingredientes que se queiran para facer a pizza e volver a enfornar entre 5 e 10 minutos a 180º.




TEÑEN QUE ESTAR RIQUÍSIMAS!

MOITAS GRAZAS POLAS REPORTAXES FOTOGRÁFICAS!

No hay comentarios:

Publicar un comentario