sábado, 14 de abril de 2018

ROLO MAR E TERRA

Estamos realizando un obradoiro de cociña coas distintas aulas, para elaborar a receita “rolo mar e terra”. Para a súa preparación, cada neno está traendo da casa unha rebanda fina de peituga de pavo e o resto de ingredientes que pon o colexio son: tortiña de trigo, queixo de untar, atún e leituga.
Os pasos que seguimos para a súa elaboración foron:
Primeiramente vamos ao noso invernadoiro para coller a leituga.
Despois cada neno lava a súa folla e pártea en anaquiños pequenos.
Untamos a tortiña co queixo e botámoslle enriba, por este orden, o atún ben picadiño, a leituga e a rebanda de peituga de pavo.
A continuación, imos enrolando a tortiña pouco a pouco e para rematar poñémoslle tres palillos, para que non se desfaga, e cortámola en tres anacos. 


Aquí tedes aos nenos de Leiro comendo o seu roliño. 




Mirade como comen o seu roliño.


                                                    
                                                    Unha vez preparado...¡todos a comelo!




                                                      Aquí os tedes comendo o seu rolo.




E aquí están os nenos de Ribadumia A comendo o seu rolo



Despois, escribimos o nome da receita e o dos ingredientes que utilizamos para facela.


No hay comentarios:

Publicar un comentario